Vårt företag, Mellanbygdens mat, strävar alltid efter att förhöja smakupplevelsen för våra kunder genom att använda premiumråvaror, expertis i hantverket och vacker presentation. Vår mat förkroppsligar en perfekt balans mellan det moderna och det klassiska köket.

Här presenterar ägarna sig själva

Antje har kommit 2020 från Tyskland till Sverige.
Innan hon utbildade sig som sjuksköterska i Tyskland jobbade hon i flera år som servitris i restaurangen och diskoteket.
Här i Sverige jobbade hon några år som vårdbiträde och längtade alltid tillbaka till Café och restaurang verksamheten.

Florians mamma var dietistkock och som liten pojke tittade han ofta på när hon lagade mat. Han fängslades av matlagningens oändliga möjligheter. År 2002 påbörjade han en treårig kockutbildning och lärde sig snabbt de färdigheter som krävdes och utvecklade en stark passion för hantverket. Efter en tid som lärling flyttade han år 2005 till Schweiz, närmare bestämt till det exklusiva området St Moritz. Där arbetade han för en högt ansedd Michelinkock och fick en inblick i en fascinerande värld av utsökt matlagningkonst och molekylär gastronomi.
Innan Florian flyttade till Sverige år 2021 gjorde han kulinariska resor till destinationer som Dubai, New York, Monte Carlo, San Francisco, München och Kitzbühel för att hitta matinspiration.


Florian Winterscheidt